top of page

Oncologische Acupunctuur

Acupunctuur kan ondersteuning bieden bij Kanker
Complementaire zorg

Het krijgen van de diagnose kanker en het ingaan van het reguliere behandeltraject brengt grote fysieke, mentale, sociale en emotionele uitdagingen met zich mee.


Bijwerkingen

Mensen met kanker krijgen te maken met klachten zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, perifere neuropathie, opvliegers, het zogeheten chemobrein, structurele veranderingen aan de huid en lage bloedwaarden tussen de chemokuren door. In deze moeilijke tijden kan acupunctuur een geweldige ondersteuning bieden om het behandeltraject vol te houden en de kwaliteit van leven te verbeteren.


Cursus Oncologie voor Acupuncturisten

Om deze specifieke doelgroep goed te kunnen ondersteunen, is uitgebreide kennis van het reguliere medische traject en de visie vanuit de Chinese geneeskunde essentieel. Daarom heb ik de cursus Oncologie voor Acupuncturisten gevolgd bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Deze cursus heeft mij voorzien van de nodige specialistische kennis en vaardigheden om mensen met kanker en hun naasten optimaal te kunnen behandelen.


Complementaire zorg bij kanker

Als acupuncturist kan ik helpen bij het verminderen van de bijwerkingen van reguliere behandelingen, waardoor mensen zich beter kunnen voelen en meer energie hebben. Acupunctuur kan worden ingezet voor, tijdens en na het reguliere behandeltraject. Het doel is om de bijwerkingen te verlichten en de algehele kwaliteit van leven te optimaliseren. Het is echter belangrijk te benadrukken dat acupunctuur kanker niet kan genezen. Het is een aanvulling op je behandeling van kanker, gericht op het verminderen van bijwerkingen en klachten tijdens en na de behandeling. Overweeg je acupunctuur naast je reguliere behandeling? Overleg dan eerst met je arts of acupunctuur geschikt is in jouw situatie.


Verwijsgids IKNL

Door de gespecialiseerde nascholing oncologie, ben ik opgenomen in de IKNL Verwijsgids Kanker, een betrouwbare bron voor mensen en zorgverleners die op zoek zijn naar complementaire ondersteuning bij kanker. https://www.verwijsgidskanker.nl/organisatie/10643/interfysio


Naasten

Ook is het belangrijk te erkennen dat ook de mensen rondom iemand met kanker, zoals familie en vrienden, door een zware en ingrijpende periode gaan. Ook voor hen kan acupunctuur een waardevolle ondersteuning bieden om beter om te gaan met stress, angst en emotionele belasting.


Door acupunctuur te integreren in de zorg voor mensen met kanker en hun omgeving, kunnen we samen werken aan een betere kwaliteit van leven en een betere ondersteuning tijdens en na deze uitdagende periode.


Kankercafé Ik ben uitgenodigd om te spreken in het Kankercafé op maandag 22 juli 2024, georganiseerd door JoAnne van Yperen. JoAnne is een ondernemende oncologisch fysiotherapeut en de drijvende kracht achter deze maandelijkse bijeenkomsten. Kom langs en ontdek wat acupunctuur kan betekenen bij kanker.


Benieuwd wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom in mijn acupunctuurpraktijk: 06-11616094 / 0251-292907



Jessica's acupunctuur

Jessica van Dijk-Ruhé

31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page