Op het Rooster van maandagochtend hebben wij twee lessen Low Impact staan. De term Low Impact is bedoelt zodat het laagdrempelig is voor iedereen van om en nabij de 55+. De leeftijden variëren dan ook van bijvoorbeeld 55 tot en met nu 84 jaar oud. Ondanks het leeftijdsverschil kan iedereen op zijn of haar niveau sporten in groepsverband. Wat heel gezellig is!

Hoe zijn de trainingen opgebouwd bij de Low Impact?

Gezamenlijk doen wij een warming up van rond de 10 minuten. Na de gezamenlijke warming up doet de instructeur de oefeningen voor. De training zal in een circuit gegeven worden en dan vaak op een vastgestelde tijd per oefening. Na het voordoen van de oefeningen is vaak iedereen alles weer vergeten wat een goede dosis humor met zich mee brengt. Tijdens een uur Low Impact wordt flink gesport met daar doorheen veel ruimte om te lachen en plezier.

Het Circuit wordt vaak gedaan in twee rondes. Na elke  ronde is er even een kleine pauze zodat iedereen een slok water kan nemen en een beetje kan bijkomen. De laatste 10 minuten wordt gebruikt om de hartslag naar beneden te krijgen door een Cooling down.

De dynamiek tussen de trainers en deelnemers is altijd heel vrij en ontspannen.

Heb jij na het lezen van dit bericht interesse om gezellig mee te sporten op de maandagochtend of op een ander moment neem dan contact met ons op voor een proeftraining!