Wat is kinderergotherapie?

Soms gaan spelen, leren en bewegen niet vanzelf. De kinderergotherapeuten van Ergotherapie Noord-Holland helpen uw kind (weer) actief deel te nemen aan het leven thuis, op school en in de bredere leefomgeving. Wat de oorzaak van de achterstand ook is. Lukt het uw kind niet om schooltaken volledig uit te voeren? Is het aan- en uitkleden een aandachtspunt? Is uw kind opvallend dromerig of juist heel druk? Dan kan ergotherapie uitkomst bieden!

Kinderergotherapeut Janneke helpt uw kind vooruit. Thuis, op school en in de vrije tijd. Met een persoonlijke benadering staat ze klaar voor alle kinderen, van baby tot puber. Ze richt zich op het verbeteren van:

  • zelfredzaamheid – aankleden, eten met bestek, opruimen
  • vaardigheden in het onderwijs – fijne motoriek, schrijfmotoriek, zelfstandig werken, plannen en organiseren
  • spelen – samen spelen, zichzelf vermaken
  • bewegen – fietsen, gymmen, gedrag in speeltuin
  • prikkelverwerking concentreren, stil zitten, aandacht richten

Met plezier naar school

Middels spelletjes en knutseltaken kan Janneke de grove en fijne motoriek van uw kind een flinke boost geven. Daarnaast helpt Janneke uw kind bij het verwerken van prikkels en traint desgewenst het concentratievermogen. Zo leert zij uw zoon of dochter zelfstandig te werken en te spelen en draagt zij bij aan het met plezier naar school gaan, bewegen en spelen.

Werkwijze

Vanuit de praktijk bij Gezondheidscentrum Wijkerbaan doe ik verschillende oefeningen met uw zoon of dochter.  Maar natuurlijk kom ik desgewenst bij uw kind thuis of op school langs, want daar waar een kind zich prettig voelt maakt het de grootste vorderingen. Ook de betrokkenheid van ouders, school en andere betrokken is zeer gewenst.

Neemt u gerust contact op als u vragen heeft of meer informatie wil. Dit kan via email op janneke@etnh.nl of via telefoonnummer 06-12247180. Ik wil u graag verder helpen!