Voor wie is kinderfitness?

In Nederland kampt op dit moment 1 op de 8 kinderen met overgewicht. Dit komt voornamelijk omdat zij te weinig bewegen en een verkeerd voedingspatroon hebben. Wij zijn van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met bewegen. Daarom hebben wij een speciaal beweegprogramma voor kinderen ontwikkeld. 

Onze kinderfitness lessen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen uit het basisonderwijs van groep drie tot en met acht. 

Bij kinderen moet de motoriek zich nog ontwikkelen en op een jonge leeftijd doe je dat makkelijker. Door te sporten doe je verschillende vaardigheden en eigenschappen op waar je de rest van je leven baat bij zult hebben. Denk hierbij aan het ontwikkelen van: doorzettingsvermogen, mentaliteit, vastberadenheid, zelfvertrouwen, teamspirit en nog vele andere belangrijke dingen!

Wat houdt kinderfitness in?

Twee keer per week een uur trainen onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Tijdens deze trainingen maken de kinderen kennis met verschillende vormen van trainen.

Elke les wordt gevarieerd en uitdagend gegeven. 

Vooraf vind er altijd een intake met de kinderen en een ouder en/of verzorger plaats. Hierbij wordt vast gesteld wat de mogelijkheden en de extra aandachtspunten zijn. 

Heb jij na het lezen van dit bericht interesse om gezellig mee te sporten neem dan contact met ons op voor een proeftraining!